Fr


Close

INTELLIGENCE

Orange anticipeert drukte met Crowdsurfer

Dinsdag 22 December 2020

Orange anticipeert drukte met Crowdsurfer

Orange Belgium lanceert Crowdsurfer, een app die de gebruikers de mogelijkheid biedt om in real time de drukte in heel België te raadplegen om zo bij het winkelen te drukke plekken te vermijden. Het project werd ontwikkeld in samenwerking met acTVty en de Cronos-groep.

De operator zegt dat het zijn ervaring met het anonimiseren van gegevens gebruikt om een eenvoudige, uitgebreide warmtekaart te ontwerpen die de dichtheid van de menigte weergeeft.

De densiteitskleur van een gebied (van rood naar groen) wordt berekend op basis van het gemiddelde aantal mobiele verbindingen in de afgelopen 30 minuten, vergeleken met de maximale densiteit geregistreerd sinds juni 2020.

In de komende maanden willen Orange, Cronos en acTVty de oplossing ontwikkelen en verfijnen door bezoekersprognoses op specifieke tijdstippen van de dag aan te bieden en door nieuwe databronnen en nieuwe meters in steden en toeristische gebieden te verzamelen. , themaparken ... om de granulariteit van voorspellingen te verbeteren.

Archief / INTELLIGENCE