Fr
Close

MEDIA

MGM staat te koop

Dinsdag 22 December 2020

MGM staat te koop

Volgens The Wall Street Journal staat de legendarische en bijna 100-jarige Metro Goldwyn Mayer studio te koop voor een een bedrag dat geschat wordt op 5,5 miljard dollar. MGM Holdings Inc. deed een beroep op Morgan Stanley en LionTree LLC voor de begeleiding van het verkoopproces.

Het kroonjuweel van de studio is uiteraard de ‘007’ franchise. MGM heeft in de Verenigde Staten zopas het merendeel van die James Bond films gratis als stream aangeboden op YouTube. De catalogus van MGM bestaat verder nog uit 4.000 langspeelfilms en ongeveer 17.000 uur aan tv-programma’s. Naast de rechten op James Bond bezit MGM de licenties van ‘Rocky’, ‘The Hobbit’, ‘Poltergeist’, ‘Tom Raider’, ‘Robocop’, de series ‘The Handmaid's Tale’ en ‘Fargo’ én het succesvolle tv-format ‘The Voice’.

De gespecialiseerde pers citeert verschillende namen wat betreft mogelijke kopers: Amazon, waarmee MGM onlangs een samenwerking is aangegaan, Apple, dat dankzij deze catalogus eindelijk zijn streamingaanbod Apple TV+ zou kunnen lanceren, en uiteraard de ‘usuals suspects’ zoals AT&T (eigenaar van WarnerMedia), ComCast (NBCUniversal) en Disney. Om nog maar te zwijgen van Netflix, dat het als een opportuniteit zou zien om zijn invloed op Hollywood te versterken.

Archief / MEDIA