Fr
Close

MEDIA

Proximus neemt Mobile Vikings over

Maandag 14 December 2020

Proximus neemt Mobile Vikings over

Proximus kondigt vandaag aan dat het een definitief akkoord heeft ondertekend met DPG Media voor de overname van Mobile Vikings, waarin ook het merk Jim Mobile is opgenomen.

Door deze transactie versterkt de Proximus Groep zich met een belangrijke Belgische virtuele operator voor mobiele telefonie, die zich in de eerste plaats richt op jongeren. Volledig in lijn met zijn #inspire2022-strategie stelt deze overname Proximus in staat een marktsegment aan te spreken dat complementair is aan de doelgroepen van Scarlet en Proximus. Proximus kan zo zijn positionering op de residentiële markt via verschillende merken optimaliseren.

Mobile Vikings werd opgericht in 2007 en telt samen met Jim Mobile zo'n 335.000 klanten. Het zal als een afzonderlijke entiteit blijven werken vanuit Hasselt; het akkoord heeft geen impact op het Mobile Vikings-personeel. 

Proximus zal de essentiële merkidentiteit van Mobile Vikings vrijwaren. Het merk zal zijn producten en diensten onder dezelfde voorwaarden en onder dezelfde naam blijven aanbieden. Klanten zullen hun huidige dienstverlening en voordelen behouden en zullen in de toekomst kunnen meegenieten van toekomstige innovaties van Proximus.

Met de transactie is een bedrag van 130 miljoen euro gemoeid. Vooraleer de transactie gefinaliseerd kan worden, is de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit nodig. Proximus verwacht deze transactie  in 2021 te kunnen afronden.

Archief / MEDIA