Fr
Close

CREATIONS

De Acteursgilde en BBDO vragen een wederdienst aan adverteerders

Woensdag 25 November 2020

De Acteursgilde en BBDO vragen een wederdienst aan adverteerders

BBDO bedacht een fantastische steunactie voor De Acteursgilde, de Vlaamse belangenvereniging voor professionele acteurs en actrices. Die heet ‘Ads About Nothing’ en roept adverteerders op om radiospotjes uit te zenden die niet bedoeld zijn om iets te verkopen, maar wel gericht zijn op het steunen van acteurs en actrices die sinds de Covid-19 crisis hun voornaamste inkomstenbron zijn verloren.

Centraal in de ‘Ads About Nothing’ campagne staat een platform waarop adverteerders een radiospot die “nergens over gaat” kunnen bestellen voor de bescheiden som van 500 euro. Ze kunnen die spot toevoegen aan hun lopende of toekomstige radiocampagne. De volledige opbrengst gaat naar de Acteurspenning, ook bekend als het Fonds Norma Joossens, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Deelnemende merken krijgen zichtbaarheid op het platform en een video waarmee ze hun steun aan de actie kenbaar kunnen maken op de sociale media. Toyota, Ethias, Douwe Egberts, Decathlon, Leonidas, Xerius, Libelle, VTM en VTM Go namen al deel aan de actie.

“Onze acteurs hebben al heel wat betekend voor merken. Vandaag kunnen die merken ook veel betekenen voor acteurs”, alduseen laconieke Johan Van Assche, gedelegeerd bestuurder bij De Acteursgilde.

Archief / CREATIONS