Fr
Close

MEDIA

TikTok krijgt uitstel in de Verenigde Staten

Vrijdag 13 November 2020

TikTok krijgt uitstel in de Verenigde Staten

Tik Tok is erin geslaagd extra tijd te krijgen van het Amerikaanse ministerie van Handel en van de federale rechtbank van Pennsylvania, waarna de Trump-regering besloot om de toepassing van het verbod op het platform op Amerikaanse bodem op te schorten. Het Amerikaanse ministerie van Justitie ging echter in beroep tegen deze beslissing.

TikTok van zijn kant diende ook zelf een verzoek in om het uitvoerend bevel op te schorten bij een rechtbank in Washington. Het platform wendde zich ook tot een hof van beroep in Washington om een ander decreet aan te vechten dat op 14 augustus ondertekend was door Trump en dat moederbedrijf ByteDance zou dwingen om de Amerikaanse activiteiten van TikTok te verkopen in naam van de Amerikaanse nationale veiligheid. .
 
In dat laatste geval gaf de rechtbank ByteDance en de Trump-administratie tot december de tijd om de nodige documenten te presenteren. Maandenlang beschuldigde de vertrekkende president, zonder bewijs, de app van het overhevelen van Amerikaanse gebruikersgegevens naar Peking. Net zoals met de beschuldigingen van verkiezingsfraude valt het af te wachten hoe lang deze hetze nog gaat duren, .
 
Toch wachten ByteDance en TikTok nog steeds op feedback van de overheid met betrekking tot de oprichting van een nieuw bedrijf, met Oracle als technologiepartner in de Verenigde Staten en Walmart als zakenpartner. In dit project zouden Oracle en Walmart 20% van de aandelen nemen in een bedrijf dat TikTok Global gedoopt zou worden en dat verantwoordelijk zou zijn voor de wereldwijde activiteiten van het platform, met hoofdkantoor in de Verenigde Staten.
 
Dit project waarop de Amerikaanse regering nochtans positief gereageerd had, heeft nog steeds geen groen licht gekregen. Het moet ook nog de goedkeuring van Peking krijgen, aangezien de Chinese regering beperkingen oplegt aan de export van technologieën die door Chinese bedrijven zijn ontwikkeld.

Archief / MEDIA