Fr
Close

CREATIONS

Megaforce heeft geen kou voor Burberry

Zaterdag 14 November 2020

Megaforce heeft geen kou voor Burberry

70 jaar na Gene Kelly herinterpreteren het Franse regisseurscollectief Megaforce en hun collega’s van La Horde voor de choreografie het mythische nummer ‘Singing in the Rain’ voor Burberry. Onder leiding van Riccardo Tisci, de CCO van het merk, is de spot in een productie van de feestelijke communicaties van Burberry.
 
Op Numero.com legt Clément Gallet, een van de leden van Megaforce, uit dat de bedenkers van de spot twee ideeën gecombineerd hebben: feestelijk zijn en zich bevrijden van (slechte) weersomstandigheden – het DNA van Burberry – en tegenspoed. “In Singing in the Rain danst Gene Kelly door de gutsende regen. We hebben de waterdruppels getransformeerd tot de metafoor voor tegenspoed, omdat de wereld in 2020 een bijzonder lastige beproeving doormaakt. We wilden dus tegenspoef symboliseren die de held, in ons geval een groep helden, niet kan raken. Uiteindelijk komen we zo uit bij een groep vrienden die op straat dansen ondanks een onrustbarende regen van ijsblokken.”
 
Het resultaat is bijzonder geslaagd en wordt gedragen door de stem van Dreya Mac die de song van Arthur Freed en Nacio Herb Brown zingt. Een dikke pluim ook voor de postproductie (MPC).

Archief / CREATIONS