Fr


Close

ASSOCIATIONS

ACC-leden zetten in op meer diversiteit

Dinsdag 3 November 2020

ACC-leden zetten in op meer diversiteit

Uit een studie die ACC met BAS uitvoerde blijkt dat slechts 4% van alle bureaumedewerkers een migratieachtergrond heeft en dat het gebrek aan waardering voor onze sector en het ontbreken van rolmodellen de grootste drempel zijn voor hen om in de communicatiesector te starten.

Daarom lanceren de ACC en zijn Raad van Bestuur het motto ‘Accelerating Diversity’. Dat wordt concreet ingevuld met een intensieve samenwerking met A Seat At The Table, een organisatie onder leiderschap van Youssef Kobo Aouriaghel die gespecialiseerd is in het boosten van diversiteit binnen organisaties.

Samen met ASATT, stelt ACC een drie-stappenplan voor. Dat omvat een Immersion Day en vier Roadshow dagen, waar drie bureaus per dag een real live bureau-experience aanbieden aan telkens 25 verschillende jongeren uit de ASATT-community. Tot slot krijgen deelnemende jongeren de kans deel te nemen aan opleidingen en events georganiseerd door ACC en zijn leden.

Het programma wordt uitgerold tijdens het eerste trimester van 2021 als de coronacrisis het toelaat. Geïnteresseerde bureaus kunnen contact opnemen met laurien@acc.be.

Archief / ASSOCIATIONS