Fr
Close

CREATIONS

Bonka Circus en VSV niet te snel

Maandag 2 November 2020

Bonka Circus en VSV niet te snel

Hoewel 90% van de autobestuurders zich ervan bewust is dat je bijdraagt aan veilig verkeer door je aan de snelheidslimiet te houden, doet een kwart dat niet consequent in de veronderstelling dat een beetje te snel rijden niet zo gevaarlijk is.

Om die misvatting en haar gevolgen te illustreren bedachten de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en Bonka Circus een pakkende campagne in het kader van het koepelconcept Beloofd!. Het idee? Snelheidslimieten zijn niet toevallig gekozen, maar moeten zorgen dat de veiligheid gegarandeerd blijft. Daarom is een beetje te snel ook te snel.

De campagne vertrekt van het proces-verbaal van Jeroen en Yves die enkele jaren geleden een ongeval veroorzaakten. Dat wordt verteld in een online video (in een productie van Initials LA) en een uitzonderlijk lange radiospot van 60 seconden in een productie van Sonhouse. Verder omvat de campagne affichage (met foto’s van Jef Boes), tankpistolen en een campagnewebsite waar je zelf kunt ervaren dat een beetje te snel ook echt te snel is. Nog even preciseren dat het PR-luik in handen is van Walkie Talkie en de media beheerd worden door Zigt.

Archief / CREATIONS