Fr


Close

ASSOCIATIONS

UBA: Chris Van Roey geeft fakkel door aan Luc Suykens

Woensdag 28 Oktober 2020

UBA: Chris Van Roey geeft fakkel door aan Luc Suykens

Op 31 december 2020 verlaat Chris Van Roey de UBA, de vereniging waar hij 13 jaar lang CEO was. Hij geeft de fakkel door aan Luc Suykens (foto), nog tot 31 maart Harley Procter Brand Vice-President Procter & Gamble France - Belgium - Netherlands en Vice-Voorzitter van UBA. De operationele leiding blijft in handen van COO Mia Venken.

Na zijn vertrek zal Van Roey zich concentreren op PitchPoint dat hij in 2008 oprichtte met Martine Ballegeer. Hij kan prat gaan op een lange ervaring aan adverteerderszijde. Hij startte zijn carrière in 1982 bij Dolmen alvorens als marketing director bij Apple Computer Benelux te worden. In 1996 vertrok hij naar Mobistar, waar hij gedurende elf jaar chief communication officer was. Hij vervoegde de UBA in 2008. 
 
Chris Van Roey: “Ik heb de opdracht bij UBA met volle overtuiging, inzet en plezier vervuld. Dankzij een goede omkadering van het bestuur en dankzij de inzet van de UBA team members hebben we een mooi parcours kunnen lopen. Ik ben fier op wat we samen gerealiseerd hebben. UBA is in deze periode enorm geëvolueerd, zowel kwalitatief als kwantitatief. Daarnaast is UBA klaar voor de toekomst: een duidelijke strategie, een uitgebreid en competent team, performante tools en dat alles op een financieel gezonde basis. Het UBA 3.0 plan -met de uitbreiding van de vereniging naar andere stakeholders- is ondertussen uitgewerkt en is een perfecte startbasis voor een verdere evolutie van UBA. Dit is voor mij het ideale moment om de fakkel over te dragen aan een nieuw en sterk management dat UBA in een volgende stroomversnelling en merken verder kan brengen, veel verder.”

Luc Suykens: “Als merkenbouwer bij P&G heb ik ervaren hoe UBA onder de leiding van Chris Van Roey de ledenwaarde sterk heeft doen groeien, zowel in de diepte van de uitwerking als in de breedte.  Chris heeft een echte turnaround gerealiseerd bij UBA. Ook op internationaal vlak heb ik vastgesteld dat UBA als sterke National Association een voorbeeld is voor andere landen. Als Vice-Voorzitter van UBA was ik de voorbije jaren nauw betrokken bij het uitbouwen van het huidig strategisch plan van UBA. Ik kijk ernaar uit hier verder op te werken samen met het sterke team dat Chris heeft uitgebouwd.”

Philippe Wallez, Voorzitter van UBA  en Managing Director ING: “ Het was een plezier om al die tijd met Chris van Roey samen te werken. Chris heeft er niet alleen voor gezorgd dat UBA uitgegroeid is tot een van de meest efficiënte professionele organisaties in België, maar zijn inzet en enthousiasme hebben het bovendien mogelijk gemaakt om dit samen met een klein en geëngageerd team te verwezenlijken. De bijdrage van Chris voor het ecosysteem van merken is aanzienlijk en het leiderschap van Chris zal nog vele jaren een impact hebben op UBA als organisatie. Ik wens hem en zijn familie het allerbeste voor de komende jaren en gun hem van harte nog veel aangename verrassingen!”
 

Archief / ASSOCIATIONS