Fr


Close

CREATIONS

Nadine alias Robert, door Damien Lemaire (MM)

Zondag 25 Oktober 2020

Nadine alias Robert, door Damien Lemaire (MM)

Mei 2019. Touring Verzekeringen wordt Yuzzu. Oktober 2020. In een radiospot op Nostalgie hoor ik ‘Yuzzu, vroeger Touring Verzekeringen’. Als je je naam verandert, dan draag je die, toch? Wat is anders het nut?
 
Zeker als de beslissing ingegeven is door een streven naar meer duidelijkheid, zoals klaarblijkelijk in dit geval. Door zijn verleden zou het merk Touring Verzekeringen te sterk geassocieerd worden met ‘auto's’ en ‘motoren’, terwijl andere diensten, woning- en familiale verzekeringen dezelfde naam dragen. Ze mogen me trouwens bij gelegenheid ook eens uitleggen waarom er gekozen werd voor de naam van een Aziatische citrusvrucht, maar dat is een andere discussie.
 
Op zich is de naamsverandering dus volkomen legitiem, maar dat ze er dan helemaal voor gaan! In een wereld waarin consumenten zich sneller dan hun schaduw afkeren van zwakke merken, had Touring Verzekeringen toch volop prat moeten gaan op zijn keuze. En onmiddellijk, niet alleen door te kappen met een verleden dat klaarblijkelijk te zwaar doorwoog, maar ook door vooruit te blikken, niet met gebogen hoofd of door plankgas te geven, maar wel vastberaden en met het nodige zelfvertrouwen.
 
Laten we een voorbeeld nemen. Of een karikatuur schetsen, zoals tegenwoordig gebruikelijk is. Stel dat een vriend zichzelf helemaal in vraag wil stellen en zichzelf voortaan als volgt voorstelt: ‘Hallo, ik ben Nadine, zo heet Robert tegenwoordig’. Dat slaat toch nergens op?

Archief / CREATIONS