Fr
Close

BRANDS

Decathlon opent webshop voor duurzame partners

Donderdag 22 Oktober 2020

Decathlon opent webshop voor duurzame partners

Decathlon trekt zijn platform voor e-commerce sportief open en transformeert zijn website tot een marktplaats voor sport, welzijn en mobiliteit. Concreet vind je er vanaf eind dit jaar dus naast het eigen uitgebreide sportassortiment, ook artikelen van ruim honderd andere merken. Voor de technologie achter Decathlon Marketplace, doet de sportketen een beroep op de expertise van Mirakl. Voorlopig kunnen de partners enkel producten aanbieden via de website; op termijn worden ook diensten mogelijk – denk aan een sportieve reis of een workshop rond een bepaalde sport.

In de praktijk coördineert Decathlon alle transacties via zijn e-commercekanaal, waarbij elke partner zelf instaat voor het verzenden en afhandelen van de bestelde producten of deze logistieke taak aan Decathlon uitbesteedt.

Commercieel verantwoordelijke Wim Mathues: “Uiteraard moeten onze partners de Decathlon-visie delen om sport toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Daarnaast moeten ze een positieve en impactvolle gemeenschap willen creëren waarbij we samen streven naar een meer duurzame, gezonde en actieve wereld. Op die manier willen we het aanbod van Decathlon versterken en vervolledigen tot het ‘beste sportaanbod’.”

Archief / BRANDS