Fr
Close

CREATIONS

DDB zoekt naar lichtpuntjes voor Kom op tegen Kanker

Dinsdag 20 Oktober 2020

DDB zoekt naar lichtpuntjes voor Kom op tegen Kanker

Elke persoon die getroffen wordt door kanker, heeft nood aan een lichtpuntje van hoop. Uit dat insight ontwikkelde DDB een nieuwe sensibiliseringscampagne tegen de ziekte voor Kom op tegen Kanker.

‘Lichtpuntjes tegen Kanker’ bestaat uit een platform waarop bezoekers een lampion kunnen kopen. Dat lichtpuntje kunnen ze opdragen aan een dierbare waarbij ze ook het verhaal van die persoon kunnen toevoegen. Alle verhalen worden vervolgens verzameld zodat ze kracht kunnen bieden aan andere kankerpatiënten. Tijdens het slotevenement van de campagne op 14 november zullen alle gepersonaliseerde lampions worden aangestoken om aldus ‘Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker’ te vormen op het provinciaal recreatiedomein van Boom. Het event zal ook uitgezonden worden op Eén.

De trafiek naar de website wordt gegenereerd door tv- en radiospots. Echte kankerpatiënten nemen de hoofdrollen in de spots voor hun rekening. De campagne is ook te zien op de sociale media. Enkele bekende Vlamingen deelden hun lichtpuntje om aldus anderen aan te sporen om ook een lampion te kopen...

Archief / CREATIONS