Fr
Close

PEOPLE

Nicholas Lataire volgt Paul Daenen op als directeur News City bij DPG Media

Woensdag 14 Oktober 2020

Nicholas Lataire volgt Paul Daenen op als directeur News City bij DPG Media

Eind 2020 gaat Paul Daenen op pensioen en geeft de fakkel als directeur News City bij DPG Media over aan Nicholas Lataire, momenteel adjunct-directeur en hoofdredacteur VTM Nieuws.
 
Lataire wordt daarmee verantwoordelijk voor de aansturing van alle redacties en nieuwsmerken die onder de News City-koepel vallen: voor digitaal, tv, radio, krant en magazines. Het gaat om HLN, Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS, de radionieuwsredacties van Qmusic en Joe en magazines Dag Allemaal, Story, Goed Gevoel, enz. Samen met het team van hoofdredacteurs zal hij de brede nieuwsmerken van DPG Media verder uitbouwen.
 
Christian Van Thillo, executive chairman van DPG Media: “Paul is een van de beste krantenmakers die ik gekend heb. Het was een voorrecht om als uitgever gedurende een kwarteeuw met zulke getalenteerde hoofdredacteur te mogen samenwerken. Met zijn sterk journalistiek inzicht en zijn doorgedreven passie voor goed gebracht en spraakmakend nieuws, bouwde Paul Het Laatste Nieuws uit tot de grootste krant van het land. Hij was ook één van de grondleggers van het succes van onze groep. Paul heeft talloze journalisten geïnspireerd met zijn présence en vakmanschap. Op het einde van dit jaar geeft Paul de fakkel door aan Nicholas Lataire. Samen met Nicholas en een geweldig team heeft hij News City gecreëerd, een project dat de ambitie heeft om de journalistieke referentie te zijn in ons land, online en offline. Een mooiere erfenis kon hij niet nalaten.”

Wie de nieuwe hoofdredacteur wordt van VTM Nieuws zal voor het einde van het jaar duidelijk worden.

Archief / PEOPLE