Fr
Close

AGENCIES

Boondoggle stapt in Havas CX

Woensdag 14 Oktober 2020

Boondoggle stapt in Havas CX

Boondoggle is een van de 20 bureaus van het nieuwe Havas CX-netwerk (voor Customer Experience) dat gelanceerd werd door Havas Creative. Dit netwerk legt zich toe op het ontwerpen van ervaringen die waarde creëren voor merken tijdens het hele klanttraject. Daartoe groepeert het naar verluidt meer dan 1.200 experts in digitale transformatie, e-commerce, CX-ontwerp en marketing, afkomstig uit 20 bureaus van de groep, onder een gemeenschappelijk bestuur en met dezelfde methodologie en missie.
 
Havas CX start in 18 Havas Villages over de hele wereld, ook in België, en is gestructureerd rond vier grote hubs in Parijs, Londen, New York en Mumbai. Het netwerk zal de expertise van grote wereldwijde bureaus zoals ekino (digitale transformatie), BETC FullSix (klantervaring) of Havas helia (klantbetrokkenheid) samenbrengen, evenals die van lokale spelers zoals Plastic Havas, Langoor, Gate One, Think Design, Host / Havas, Project House, Intellignos en zoals we al zeiden, het Leuvense bureau.
 
Deze expertise wordt gecombineerd met de exclusieve onderzoeken Meaningful Brands en Prosumer van Havas, evenals met de nieuwe X Index-barometer, een eigen tool om de klantervaring te meten en te beheren.
 
Havas CX-bureaus zullen de nieuwe identiteit van het netwerk overnemen. Volgens Havas kon het aanbod al verschillende klanten overtuigen, waaronder Reckitt Benckiser, Tesco, Maersk, Club Med, AbbVie, Airtel, Starbucks en Canal +.
 
Ter herinnering, Boondoggle had al de oprichting aangekondigd van een speciale CX-structuur, onder leiding van Sven Bally (ex-Mediabrands). Christian de La Villuchet, global chief integration officer van de Havas-groep (naast de bovengenoemde en Stijn Cox, CEO van Boondoggle, op de foto) benadrukt dat het idee van het netwerk een paar maanden geleden ontstond in Brussel, tijdens een gesprek met Pieter Goiris (oprichter en chairman van Boondoggle) en Yann Doussot, nu COO van Havas CX.

Archief / AGENCIES