Fr
Close

MEDIA

Jeroen Bronselaer wordt de nieuwe sterke man bij SBS

Maandag 5 Oktober 2020

Jeroen Bronselaer wordt de nieuwe sterke man bij SBS

Telenet kondigt de benoeming van Jeroen Bronselaer als CEO van SBS aan. Bronselaer is op dit moment senior vice president residentiële marketing bij Telenet en volgt vanaf 1 november Peter Quaghebeur op die Mediafin heeft vervoegd als CEO. 

Jeroen Bronselaer blijft deel uitmaken van het Senior Leadership Team (SLT) van Telenet en zal ook de media- en entertainmentactiviteiten van Telenet die gericht zijn op een zo breed mogelijk publiek en dus niet exclusief voor Telenet klanten leiden. Bronselaer zal Telenet vertegenwoordigen bij de Vijver Media, Pebble Media, Streamz en The Park, met respect voor de confidentialiteitsregels die hierop van toepassing zijn.

De 41-jarige Jeroen Bronselaer, die van opleiding handelsingenieur is, begon zijn carrière bij de VRT om vervolgens in 2010 Telenet te vervoegen. Bij de telecomoperator werd hij verantwoordelijk voor de onderhandelingen en relaties met omroepen en contentleveranciers en daarna voor de merken Play, Play More en Play Sports. In 2015 vervoegde hij het Senior Leadership Team en kreeg hij de leiding over de marketingafdeling voor de residentiële business van Telenet.  

John Porter: “Jeroen heeft een passie voor alles wat te maken heeft met media en zal zijn uitgebreide ervaring op dit domein inzetten om onze entertainment-activiteiten naar een nog hoger niveau te tillen. Ik wil Jeroen bedanken voor zijn tomeloze inzet en energie om van de residentiële business van Telenet een doorslaand succes te maken. Onder zijn leiding is Telenet geëvolueerd naar een volwaardig ‘fixed-mobile’ bedrijf met een breed merkenportfolio, dankzij onder andere de geslaagde integratie van Base en de succesvolle lancering en uitbouw van Wigo en Yugo. Daarnaast was hij ook diegene die de focus heeft vergroot op media en entertainment en Play, Play More en Play Sports nog steviger op de kaart heeft gezet in Vlaanderen en Brussel. Ik wens hem alle succes bij zijn nieuwe uitdaging.”

Stoelendans

Door de aanstelling van Jeroen Bronselaer als nieuwe CEO van SBS, zal de rol van eindverantwoordelijke voor de residentiële business van Telenet overgenomen worden door Dieter Nieuwdorp, vandaag senior vice president Strategy en SOHO (Small Offices, Home Offices). Voor dat laatste domein blijft hij verantwoordelijk, alsook voor Corporate Development. 

De afdeling Strategy en M&A, die op dit moment nog geleid wordt door Dieter Nieuwdorp, zal onder leiding komen van CFO Erik Van den Enden. De eindverantwoordelijkheid voor Base zal worden toevertrouwd aan de Executive VP, Head of Customer Interactions, Residential & SoHo Market van Telenet, Patrick Vincent.
 

Archief / MEDIA