Fr
Close

CREATIONS

Absoluut maakt lanceringscampagne voor Coronalert-app

Woensdag 30 September 2020

Om de lancering van de langverwachte contact tracing Coronalert app te ondersteunen, werkte het Leuvense bureau Absoluut op initiatief van alle Belgische overheden een nationale multimediacampagne uit. Het bureau stond in voor de strategie, creatie en productie.
 
De campagne die vandaag van start gaat, vertrekt van het gegeven dat iedereen de hele coronacrisis hartsgrondig beu is. En dat deze nieuwe troef dus best zo snel en zo slim mogelijk ingezet wordt. Vandaar de simpele en duidelijke oproep: “Ook corona beu? Coronalert aan = samen corona verslaan.” Zo wil het bureau de burgerzin (opnieuw) aanzwengelen, aan de hand van een reeks boodschappen die aangepast (en aanpasbaar) zijn voor zowat elke doelgroep en context.
 
De boodschap wordt in een beheer van Mindshare dat al instond voor de budgetten van de Vlaamse overheid uitgedragen via verschillende media (aangezien elke regio autonoom instond voor de bepaling van het mediabudget). In alle gewesten loopt de campagne online en via de sociale media; in Vlaanderen komt daar OOH bij, meer bepaald op plaatsen waar veel jongeren komen. In Brussel is ze ook te zien via de media van het openbaar vervoer.

Archief / CREATIONS