Fr
Close

MEDIA

TikTok: Trump bekrachtigt de deal van Oracle-Walmart

Zondag 20 September 2020

TikTok: Trump bekrachtigt de deal van Oracle-Walmart

De ontknoping van de TikTok saga zit er blijkbaar aan te komen in de Verenigde Staten. De app zal nog gedownload kunnen worden, nu Donald trump zaterdag het licht op groen zette voor het plan van Oracle en Walmart (eerstgenoemde als technologische partner en laatstgenoemde als commerciële partner). Ter herinnering, oorspronkelijk had Walmart zich geassocieerd met Microsoft.

Het akkoord voorziet dat beide Amerikaanse bedrijven tot 20% van de aandelen van TikTok kunnen kopen voor een toekomstige beursgang. Oracle preciseerde dat het 12,5% zou nemen en Walmart 7,5%. ByteDance gaf zaterdag geen verdere details over de manier waarop het kapitaal verdeeld zou worden, maar volgens bronnen van The Wall Street Journal, voorziet het akkoord dat 53% van de aandelen aan Amerikaanse aandeelhouders zou worden toegekend en 36% aan Chinese.

Bovendien zou het project de aanwerving van 25.000 mensen impliceren en zou de zetel van het bedrijf in de States behouden blijven. De betrokken bedrijven zouden ook ongeveer 5 miljard dollar schenken aan educatieve projecten - dat is toch wat Trump beweerde. De Amerikaanse instanties hebben alvast laten weten dat het downloadverbod op TikTok minstens tot 27 september is uitgesteld. De app telt zowat 100 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten.

Archief / MEDIA