Fr
Close

CREATIONS

Fortnite parodieert '1984' om zijn verbanning uit de App Store aan te klagen

Zaterdag 15 Augustus 2020

Fortnite parodieert '1984' om zijn verbanning uit de App Store aan te klagen

Nadat het eerder al een klacht indiende tegen Apple en Google voor het verwijderen van Fortnite uit hun respectieve Apple Store en Google Play Store, verspreidt Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire game, sinds enkele dagen een parodie op de mythische ‘1984’ Apple spot van TBWA en Ridley.

Het is een slimme communicatiestunt: destijds wilde de spot, geïnspireerd op Big Brother die Orwell in zijn roman ‘1984’ opvoerde, de dictatuur en de controle van Big Blue (IBM) op de pc’s aankaarten… Dus precies wat Epic Games nu Apple (en Google) verwijt aangezien de twee giganten spelontwikkelaars verplichten om 30% van het bedrag van elke transactie door gebruikers van de App Store en de Google Play Store af te staan. Epic Games probeerde dat betaalsysteem te omzeilen en dat is de reden waarom Fortnite uit de twee winkels werd gehaald.

“Epic Games durfde het aan om het monopolie van de App Store te bekritiseren. Als vergelding blokkeert Apple Fortnite nu op een miljard toestellen. Vervoeg de strijd om de vermijden dat 2020 1984 wordt”, zo eindigt de spot met de hashtag #FreeFortnite. Met andere woorden, Apple wordt door de uitgever afgeschilderd als de nieuwe Big Brother, net dat systeem waar het bedrijf zichzelf in 1984 van wilde bevrijden...

Archief / CREATIONS