Fr
Close

MEDIA

DPG Media en Telenet lanceren Streamz

Woensdag 12 Augustus 2020

DPG Media en Telenet lanceren Streamz

Eindelijk heeft de Vlaamse Netflix een naam, nu de Europese Commissie het licht op groen zette voor de oprichting van de gezamenlijke Vlaamse streamingdienst met nationale en internationale content door Telenet en DPG Media. Beide bedrijven kunnen dus concreet werk maken van hun plannen om samen een joint-venture op te richten. Die zal Streamz gaan heten en wordt op 1 september boven de doopvont gehouden.

Telenet en DPG Media willen met Streamz maximaal inspelen op het veranderende kijkgedrag en een lokaal alternatief bieden in de wereld van streamingdiensten. “Het nieuwe bedrijf heeft verschillende troeven in handen om een relevant platform uit te bouwen”, aldus het persbericht. “Het samenbrengen van de content van DPG Media (met o.a. Vlaamse fictie) en de lokale en internationale content van Telenet (met o.a. SBS/Woestijnvis/Play) zorgt voor een sterke combinatie van Vlaamse en internationale series en films voor de Vlaamse kijker. Gecombineerd met de geavanceerde technologie achter het digitaal platform VTM GO en de klantenbasis van Telenet Play - met meer dan 400.000 klanten is dat het ideale startpunt voor dit nieuwe verhaal.”

De nieuwe joint-venture krijgt Kris Vervaet als voorzitter van de Raad van Bestuur en Peter Vindevogel als CEO (foto). Die verdiende zijn strepen in de media- en entertainmentwereld als hoofd van de entertainment- en streamingservices bij Telenet en is lid van de Raad van Bestuur van The Park, een virtual reality start-up.
Het nieuwe bedrijf zal gevestigd zijn in Vilvoorde en gaat van start op 1 september 2020. De lanceringsdatum en meer details van Streamz worden later bekend gemaakt. Iedereen die al interesse heeft kan zich vanaf nu pre-registreren via join.streamz.be

Archief / MEDIA