Fr
Close

CREATIONS

Goodby Silverstein onder water voor Google en de UNO

Maandag 10 Augustus 2020

Goodby Silverstein onder water voor Google en de UNO

Met de centen van Google pakt Goodby Silverstein & Partners Helms in het kader van de 17 Doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de UNO uit met ‘Life Below Water: The Arrival of a New Species’. Het gaat om een fictieve documentaire die geïnspireerd werd door ‘Le Monde du Silence’ van Cousteau, met de stem van Morgan Freeman. Zoals de naam al aangeeft, beschrijft hij de verschijning van een nieuwe onderzeese soort die stilaan alle oceaan overheerst: plastic.
 
Zoals de Amerikaanse acteur vertelt, hebben de schepsels van deze fascinerende soort geen hersenen of zenuwstelsel, maar ze kunnen honderden kilometers afleggen en tot meer dan 1000 jaar overleven. Freeman benadrukt ook dat microplastic elk jaar bijna een miljoen vissen doodt: “Niet slecht voor een tandeloos roofdier”, zegt hij cynisch. De film besluit met een alarmerend vooruitzicht: “In 2050 zal er meer plastic in zee zitten dan vis.”
 
De film waarvan meerdere formats bestaan, is de hele maand augustus te zien op YouTube en wordt ook voorgesteld op het Tribeca Filmfestval, alsook tijdens de Amerikaanse Advertising Week.

Archief / CREATIONS