Fr
Close

MEDIA

SBS telt tot zeven

Vrijdag 7 Augustus 2020

SBS telt tot zeven

SBS – voor 100% eigendom van Telenet – breidt zijn zenderaanbod uit. Dat schrijft Het Nieuwsblad en werd ondertussen door Belga bevestigd. Over de precieze invulling zijn nog geen verdere details bekend, maar volgens de krant zou de zender Play Zeven gaan heten en uitpakken met een generalistische programmering, ter aanvulling van Vier, Vijf en Zes.

De drie bestaande zenders zouden vanaf 2021 trouwens ook Play aan hun naam toegevoegd krijgen, naar analogie met het betalende aanbod van Telenet, wat ‘Play’ naar verluidt erg intéressant zou maken voor adverteerders.

Peter Quaghebeur, CEO van SBS Belgium: “SBS werkt volop aan de rebranding van de drie zenders Vier, Vijf en Zes. Play zal toegevoegd worden als overkoepeld merk, gezien Telenet en SBS deel uitmaken van dezelfde familie. En dus worden Play Vier, Play Vijf en Play Zes de nieuwe zendernamen. Het klopt ook dat er met Play Zeven een vierde volledig nieuwe zender op stapel staat: de positionering kunnen we vandaag nog niet bevestigen, maar het zenderprofiel van onze vierde algemene zender ligt intussen vast en wordt nu verder creatief uitgewerkt.”

Tijdens de jaarpresentatie kondigde de CEO aan dat SBS wil evolueren naar een marktaandeel van 25 procent bij de commerciële doelgroep VVA 18-54. "De verdere versterking van onze merkenstrategie en de uitbreiding van het SBS-zenderaanbod passen in dit bredere strategische plan", besluit hij.

Nog even preciseren dat ook bij DPG Media, zoals begin dit jaar aangekondigd, plannen gesmeed worden voor de opstart van een tweede VTM-zender.

Archief / MEDIA