Fr
Close

BRANDS

Burger King zet de koeien op dieet

Donderdag 6 Augustus 2020

Burger King zet de koeien op dieet

Volgens de UNO is het vee verantwoordelijk voor meer dan 14% van de uitstoot van broeikasgassen, via het methaan dat het produceert tijdens het verteringsproces. “Aangezien we een deel van het probleem zijn, zetten we ons in om een deel van de oplossing te vormen”, aldus Burger King in een nieuwe campagne. Die promoot een dieet voor herkauwers dat zou moeten helpen de dagelijkse methaanuitstoot van koeien met gemiddeld 33% te verminderen.
 
Het dieet dat ontwikkeld werd door wetenschappers, kadert binnen het ‘Restaurants Brands For Good’ programma van Burger King. “We maken al onze besluiten openbaar. Het is een open source aanpak van een reëel probleem”, zegt Fernando Machado, marketingdirecteur van Burger King. “Als de hele sector ons voorbeeld volgt, kunnen we collectief bijdragen aan een vermindering van de methaanuitstoot die een ontregelende invloed heeft op het klimaat.”
 
Ter promotie van zijn initiatief lanceert de keten ‘Cows Menu’, een spot in een regie van Michel Gondry en We Believers. In de productie maken we kennis met de jonge Amerikaanse countryzanger Mason Ramsey. 

Archief / BRANDS