Fr
Close

MEDIA

Eleven associeert zich met Mediapro voor de productie van 3 Pro League-zenders

Woensdag 1 Juli 2020

Eleven associeert zich met Mediapro voor de productie van 3 Pro League-zenders

Als ex-favoriet in de race naar de televisierechten van de Pro Ligue laat de Chinees-Spaanse mediagigant Mediapro België niet los en associeert zich met de nieuwe rechtenhouder van het voetbalcontract in ons land.
 
De groep kondigde een partnerschap aan met Eleven Sports met betrekking tot een reeks internationale projecten, waaronder de nakende oprichting van drie televisiezenders gewijd aan de Pro League-wedstrijden. Het akkoord betreft de productie van deze nieuwe zenders en de internationale verkoop van de Belgische voetbalrechten. Mediapro zal opereren vanuit België, met lokaal personeel.
 
Mediapro dat ook actief is in de film- en televisieproductie, is een sleutelspeler op het vlak van sport; het heeft zowat overal ter wereld voetbalrechten in handen (onder andere in Spanje, waar het ook instaat voor de captatie van de wedstrijden) en associeerde zich onlangs met TF1 en Amaury in Frankrijk voor de verslaggeving van de Ligue 1 via de nieuwe zender Téléfoot. Ook die zou op termijn dus op Eleven uitgezonden kunnen worden.

Archief / MEDIA