Fr
Close

BRANDS

De verkoop van VOO aan Providence is opgeschort

Maandag 29 Juni 2020

De verkoop van VOO aan Providence is opgeschort

Een nieuwe ontwikkeling in de Nethys-saga en de verkoop van zijn filiaal VOO aan het Amerikaanse fonds Providence. Na het beroep dat aangetekend werd door Orange en Telenet, velde de handelsrechtbank in Luik een vonnis in kortgeding. Dat beval de onmiddellijke opschorting van de verkoop die deze dagen afgerond had moeten worden, op straffe van een eenmalige dwangsom van 150 miljoen euro.
 
Het verzoek van Telenet werd ongegrond verklaard (het zou te lang hebben geduurd voor de operator reageerde), maar Orange kreeg gelijk voor de meeste van zijn eisen. De rechtbank oordeelde inderdaad dat het verkoopproces niet volgens de regels verliep.
 
De opschorting van de verkoop en het verbod om de aandelen aan Providence over te laten, treedt onmiddellijk in werking en blijft van toepassing tot een beslissing ten gronde genomen is.
 
Ter herinnering, VOO werd een eerste keer aan Providence verkocht door de voormalige Nethys-directie, zonder medeweten van moederbedrijf Enodia. De akte werd door de Waalse regering nietig verklaard en in december werd een nieuwe conventie gesloten met de nieuwe directie van Enodia, met een hoger bod dat onmiddellijk betwist werd door Orange.
 
De rechtbank is van oordeel dat Nethys de fraude klaarblijkelijk gewoon voortgezet heeft, door Orange en/of een andere kandidaat-overnemer niet de kans te geven in het overnameproces te worden opgenomen.

Archief / BRANDS