Fr
Close

MEDIA

Eleven Sports ondertekent nieuw vijfjarig mediacontract met Pro League

Zondag 28 Juni 2020

Eleven Sports en de Pro League hebben (eindelijk) het akkoord met betrekking tot het nieuwe mediacontract voor de komende vijf jaar ondertekend. Eleven zal de komende vijf seizoenen (2020-2025), als exclusieve rechtenhouder, de rechten exploiteren van alle competities van de Pro League: 1A, 1B, Women Super League, de bekercompetitie, de Supercup en de E-Pro League. Eleven zal dat doen in nauwe samenwerking met de Pro League én de 24 profclubs, in ruil voor een bedrag van 500 miljoen euro.
 
Wat er concreet voor de consument zal veranderen, is nog niet helemaal duidelijk. Naar verluidt zou Eleven Sports zou nog altijd onderhandelen met de huidige rechtenhouders Telenet en Proximus. Maar “het is de uitdrukkelijke wens van beide partijen de overeenkomst in partnerschap uit te voeren en samen het ‘merk’ Belgisch voetbal nog sterker in de markt te zetten”, aldus Guillaume Collard, managing director van Eleven Sports en group head of acquisitions. In de komende weken zullen Eleven Sports en de Pro League hun concrete plannen toelichten.
 
Eleven onderhandelt nog steeds met de vorige houders van de voetbalrechten - VOO, Proximus en Telenet – alsook met Orange, over de uitzending van de programma’s van Eleven Sports.

Archief / MEDIA