Fr
Close

MEDIA

Roularta doet een bindend bod op Moustique en Tele Pocket

Maandag 22 Juni 2020

Roularta doet een bindend bod op Moustique en Tele Pocket

Van de vier kandidaten voor de overname van de perspijler van Nethys – die Les Éditions de l’Avenir (L’Avenir en le Journal des Enfants), L’Avenir Advertising (Proximag) en L’Avenir Hebdo (Moustique en Télé Pocket) groepeert – heeft Roularta blijkbaar enkel belangstelling voor het laatste onderdeel. Tenminste als we het persbericht mogen geloven dat gisteravond werd uitgestuurd en een bindend bod op de twee Franstalige weekbladen aankondigde.
 
Ter herinnering, naast Roularta zijn de andere kandidaten voor de overname van de perspijler van Nethys Rossel, IPM en het Duitse fonds Fidelium Partners. Een maand geleden meldde L’Avenir dat de vier biedingen als dusdanig onontvankelijk waren verklaard omdat ze niet voldeden of onduidelijk waren. De betrokkenen kregen een maand de tijd om dat euvel te verhelpen. Zit er dus een verkoop per onderdeel aan te komen?
 
Wat er ook van zij, Roularta zegt in staat te zijn een duurzame toekomst te garanderen aan de twee ex-Sanomabladen: “De knowhow en de investeringen voor de ontwikkelingen op het vlak van abonnementen en digitalisering, zouden ook toegepast kunnen worden op Moustique en Télé Pocket. De laatste jaren heeft RMG veel geïnvesteerd in zijn structuur en zijn digitale knowhow om nieuwe inkomsten te ontwikkelen op de adverteerders- en lezersmarkt.”

Archief / MEDIA