Fr
Close

BRANDS

Zal Uncle Ben's verdwijnen?

Zondag 21 Juni 2020

Zal Uncle Ben's verdwijnen?

Iedereen zijn revolutie. In het verlengde van de protestbewegingen tegen racisme die sinds de moord op George Floyd overal de kop opsteken, ziet het ernaar uit dat een aantal merken van wie de identiteit nauw verbonden is met het slavernijverleden van de Verenigde Staten, in nauwe schoentjes komen door de huidige situatie.
 
Zo kondigde de groep Mars aan dat het naar de consumenten en de zwarte gemeenschap geluisterd heeft en dat het zijn rijstmerk Uncle Ben's – dat in 1946 gecreëerd werd – zou moeten aanpassen. Er werd echter geen verdere uitleg gegeven, met als enkele precisering dat alle opties overwogen zouden worden, ook die van een naamsverandering.
 
Het pannenkoekenmerk Aunt Femima dat bij ons veel minder bekend is, maar in de States wel beroemd is, zou ook kunnen sneuvelen onder de druk van het protest. Quaker Oats (PepsiCo) bevestigde dat het op zijn minst de verpakking gaat aanpassen en overweegt de naam – die dateert uit het einde van de 19de eeuw – zou aanpassen.
 
De beweging treft nog andere heel populaire voedingsmerken in de Verenigde Staten, zoals Cream of Wheat (BG Foods) of Mrs. Butterworths (Conagra Brands), omdat hun visuele identiteit definitief ongeschikt is geworden voor deze tijd.

Archief / BRANDS