Fr
Close

AWARDS

New Talent Award is een succes

Zondag 24 Mei 2020

New Talent Award is een succes

Dit jaar schreven meer dan 100 studenten uit acht verschillende scholen een veertigtal campagnes in voor de editie van dit jaar van de New Talent Award (+13% versus 2019), een creatieve competitie die georganiseerd wordt door Creative Belgium, in samenwerking met D&AD New Blood.

De creaties worden tussen 20 en 29 mei beoordeeld door een professionele jury die is samengesteld uit Klaartje Galle (Darwin), Roxane Schneider (Happiness), Arnaud Bailly (Air Brussels), Jeremie Goldwasser (TBWA) en Damien Lemaire (MM).

De deelnemende scholen zijn Artevelde Hogeschool Gent, ESA Le 75, ESA St Luc Bruxelles, ESA St Luc Tournai, IHECS, LUCA School of Arts Antwerpen, LUCA School of Arts Gent en PXL MAD School of Arts Hasselt.
 
Een nieuwigheid voor dit jaar: naast een duwtje in de rug voor de carrière en een toegangsticket voor de Creative Belgium Awards op 4 september krijgt het winnende team ook een ‘2-hour in-debt portfolio review’, met een mentor naar keuze.
 
Creative Belgium stond ook in voor het inschrijven van alle deelnemende teams van de New Talent Award op de internationale New Blood Awards in Londen. Die bestaat uit een internationale jury waarin onze landgenoten Evi Peeters (Mirror Mirror), Odin Saillé (Mutant) en Pieter Claeys (Happiness) zullen zetelen. De winnaars worden begin juni bekendgemaakt.

Archief / AWARDS