Fr
Close

MEDIA

De RTBF in #Restart modus, ondanks alarmerende voorspellingen

Zondag 17 Mei 2020

De RTBF in #Restart modus, ondanks alarmerende voorspellingen

In de marge van de publicatie van zijn resultaten voor 2019, die recordwinsten laten zien met in het bijzonder een nettowinst van 16 miljoen versus 11,5 een jaar eerder, kondigde de RTBF aan dat het 13,4 miljoen zal investeren in producties om de cultuur te herlanceren. Dat doet de omroep ondanks de rode cijfers die voor de twee komende boekjaren verwacht worden. In L'Echo heeft RTBF-baas Jean-Paul Philippot het over een verwachte daling van zijn advertentie-inkomsten met 20 tot 30% voor 2021 (68 miljoen afgelopen jaar).
 
Dit actieplan dat #Restart gedoopt werd, heeft tot doel artiesten te promoten via alle platformen van de openbare omroep (showcases met artiesten die zouden optreden op festivals, uitzonderlijke muzikale programmering op alle RTBF-radio's voor het Fête de la Musique, de opname van concerten in lockdown, toneelstukken op Auvio, enzovoort).
 
Daarnaast heeft de RTBF ook aangekondigd dat het van plan is alle audiovisuele bedrijven in de Franse gemeenschap te steunen, met alle mogelijke initiatieven die ze kunnen helpen deze moeilijke maanden door te komen. Philippot preciseerde dat deze steun verschillende vormen kan aannemen en had het zelfs over mogelijkheden te zoeken om kapitaal in Belgische Franstalige audiovisuele bedrijven te investeren.
 
De RTBF wil ook zijn collega's in de geschreven pers ondersteunen via cases die voor hen op de radio zouden worden gereserveerd. Er werd ook verwezen naar regionale ontkoppelingen in samenwerking met lokale kranten, aandacht voor het werk van onafhankelijke fotografen of aanbestedingen voor onderzoeksdocumentaires voor zelfstandige journalisten.
 
“Het voorstel van het RTBF-herstelplan is ambitieus. Het weerspiegelt de uitzonderlijke motivatie van alle teams die de omroep dagelijks ondersteunen ', aldus de afgevaardigd bestuurder.

Archief / MEDIA