Fr
Close

BRANDS

TBWA en Jef Boes vereeuwigen de Brusselaars voor Telenet

Vrijdag 24 April 2020

TBWA en Jef Boes vereeuwigen de Brusselaars voor Telenet

In het kader van de #SamenErdoor actie die het voert met TBWA biedt Telenet de Brusselaars in lockdown tien fotosessies via webcam met de Belgische fotograaf Jef Boes (Initials L.A.).

Van 27 april tot en met 3 mei kunnen de inwoners van de hoofdstad het verhaal van hun lockdownhald(in) delen op de Instagram en Facebook pagina's van Telenet, waarmee ze genomineerd zijn voor een virtuele fotosessie.
 
In afwachting fotografeerde Jef Boes al diverse bekende Brusselaars. Naast humorist Fred Jannin portretteerde hij de eigenaars van het bekende café L'Archiduc, waartegenover de foto bij dit bericht momenteel uithangt.

De andere portretten zijn van Brusselaars uit verschillende buurten, elk met hun eigen beleving van de lockdown. Die zijn te bekijken op het Instagram-account van de fotograaf en verschenen in de pers, alsook online, waar ook Making Ofs gedeeld worden. De campagne wordt ook ondersteund op de radio.

Jef Boes, de fotograaf: "De portretten worden gemaakt tijdens een videocall, meestal bij zonsopgang of - ondergang. Ik ben altijd op zoek naar mooi licht en de beste plek in het huis van mijn model. Verder verloopt de shooting heel spontaan. Ik laat de modellen zoveel mogelijk zichzelf zijn."

Archief / BRANDS