Fr


Close

MEDIA TALKS

Corona en je hebt het begrepen, door Anne Vanderdonckt (hoofdredactrice, Plus Magazine)

Vrijdag 3 April 2020

Corona en je hebt het begrepen, door Anne Vanderdonckt (hoofdredactrice, Plus Magazine)

Uit een onderzoek van Indiville en Bpact dat aan het begin van de lockdown gevoerd werd, blijkt dat 60% van de grootouders gebruikmaakt van videochat om contact te houden met hun kleinkinderen. Daarmee kan ik iedereen die me de vraag nog stelt van repliek dienen: ja, 55-plussers beheersen de digitale tools. Allereerst gebruiken ze informatica sinds hun studies of hun eerste baan, toen het overzetten van de inhoud op een floppydisk naar een harde schijf geen sinecure was. Als eerste gebruikers van mobiele telefoons zijn ze erin geslaagd zich aan te passen aan alle ontwikkelingen. Skype, Facetime, Zoom en konsoorten maken deel uit van hun dagelijks leven, al was het maar om wereldwijd te communiceren met hun nakomelingen. Uit een onderzoek van de E-commerce Foundation blijkt ook dat Belgische 50-plussers meer online kopen dan millennials. Een andere studie toont dan weer dat 50-plussers, en zelfs 65-plussers, zichzelf online beter beschermen. Dus weg met de gebruikelijke clichés: je begrijpt voortaan dat als 50-plussers een telefoon met grotere toetsen kopen, dat wellicht voor hun hoogbejaarde ouders is; zelf zijn ze de trotse bezitters van de nieuwste iPhone.

Geen wonder dus dat de website van Plus Magazine sinds het begin van de lockdown enorm gestegen is. Het aantal bezoeken aan de homepage steeg met 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. En het aantal page views nam toe met 37%. Net als de papieren versie van Plus Magazine, is de site gebouwd op pijlers waarmee alle zeer specifieke vragen van 50-plussers kunnen worden beantwoord. Tegenwoordig is gezondheid natuurlijk het populairste onderwerp, evenals financieel en juridisch nieuws met betrekking tot het coronavirus.

De crisis heeft duidelijk gemaakt dat het betrouwbare en geloofwaardige reputatie die de papieren versie van Plus Magazine geniet bij zijn lezers, ook de site omvat. Nooit waren beide dragers zo sterk verbonden en complementair. In plaats van onze redactionele machine aan te tasten heeft dit virus ons eraan herinnerd hoe essentieel is het alle ballen tegelijk in de lucht te houden.