Fr
Close

BRANDS

Niet iedereen is het eens over de opheffing van het promoverbod

Maandag 30 Maart 2020

Niet iedereen is het eens over de opheffing van het promoverbod

Verschillende Vlaamse kranten kondigen aan dat de promoties in de supermarkten opnieuw toegelaten zouden worden. Le Soir van zijn kant geeft aan dat Minister van Economie Nathalie Muylle in de komende dagen een beslissing zal nemen over het huidige verbod op kortingen en promotie-acties. De prijzen zouden door het verbod trouwens gemiddeld met 4% zijn verhoogd als we Gondola mogen geloven.

Gondola preciseert wel dat de alle opnieuw toegelaten promo’s al lang gepland of bepaald waren en vraagt zich af of die herinvoering wel een goed idee is: “De maatregel werd geïntroduceerd om het hamsteren tegen te gaan, maar was ook meer dan welgekomen (voor de supermarkten, nvdr.) om het personeel te ontlasten”, schrijft Gondola. “Doordat de medewerkers zich niet meer met kortingen en promoties hoefden bezig te houden, konden ze zich concentreren op andere taken, zoals het regelmatig aanvullen van de rekken en het respecteren van de veiligheidsmaatregelen.”

Bij Delhaize wordt die vrees bevestigd: “Promoties en kortingen zetten extra druk op de logistieke organisatie en maken het moeilijker om de rekken tijdig aan te vullen”, aldus Roel Dekelver, head of external communications, in Gondola.

Colruyt daarentegen is wel vragende partij om het verbod op te heffen: de retailer zou aan Nathalie Muylle gevraagd hebben om de promotie-acties zo snel mogelijk opnieuw toe te laten en dit “in het belang van de consument”.

Archief / BRANDS