Fr
Close

INTELLIGENCE

Seen from Space: Vlaamse polyconnectie nog verruimd

Zaterdag 28 Maart 2020

Seen from Space: Vlaamse polyconnectie nog verruimd

De 142 pagina's van het Digimeter-rapport voor 2019 bevatten uiteraard een schat aan informatie over het online gedrag van de Nederlandstalige bevolking (en helaas alleen Nederlandstaligen ...). En toch ... Ergens is het jammer dat deze megabytes aan gegevens niet worden bijgewerkt in deze tijden van lockdown: we kunnen er inderdaad van uitgaan met wat voor koortsachtige drukte de chat-apps en andere sociale netwerken gebruikt worden, ook al waren ze al massaal populair voor de crisis uitbrak?
Op een gemiddelde dag consumeert de grote meerderheid minstens vier communicatiemiddelen (en 95% zou er minstens één gebruiken). Uiteraard daalt het polygebruik duidelijk naargelang de leeftijdsgroepen, maar toch blijven er behoorlijk wat cijfers indrukwekkend.

Die worden gedeeltelijk verklaard door het zeer brede spectrum die deze informatie betreffende het gebruik van 13 verschillende sociale netwerken en 10 communicatie- of instant messaging-applicaties dekt (de titel "social media en / of chatdiensten" is niet helemaal duidelijk). Bij de jongste bevolkingsgroepen is de groeimarge beperkt, maar in deze tijden van lockdown kunnen we ervan uitgaan dat het gebruik van online communicatie verruimd is, zelfs naar tot dusver minder ontvankelijke leeftijdsgroepen. Ook de online doorgebrachte tijd is toegenomen.

Archief / INTELLIGENCE