Fr
Close

INTELLIGENCE

Traditionele media beschouwd als meest betrouwbare informatiebronnen

Donderdag 26 Maart 2020

Traditionele media beschouwd als meest betrouwbare informatiebronnen

Niets nieuws onder de zon, maar deze vaststelling is bevestigd door twee recente studies van Kantar in het kader van de huidige crisis. Eerst en vooral in zijn barometer Covid-19 (25.000 ondervraagde personen in 30 landen) en in een studie gevoerd in de G7-landen.
 
In de eerste worden de traditionele nieuwskanalen – televisie, kranten en radio – beschouwd als de meest betrouwbare informatiebronnen (52%), voor websites van overheidsinstellingen (48%) en op ruime afstand de sociale media (11%).
 
De tweede studie (Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan, Italië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten) brengen de nodige nuance over het onderwerp: het journaal op de tv-zenders (32%) is de meest geloofwaardige informatiebron, voor de gezondheidsmedewerkers (24%), de overheden (13%), de kranten (9%) en opnieuw op ruime afstand de sociale media (5%).

Daarnaast geeft de barometerstudie van Kantar aan dat mensen van merken een positieve bijdrage aan de samenleving verwachten, zoals praten over hoe ze betekenisvol kunnen zijn in onze ‘nieuwe manier van leven’ (77%), communiceren over hun inspanningen waarmee ze de situatie het hoofd willen bieden (75%) en een geruststellende toon hanteren (70%).

Archief / INTELLIGENCE