Fr


Close

TRAINING&BOOKS

Looking forward, door Griet Byl (MM)

Zaterdag 11 Januari 2020

Looking forward, door Griet Byl (MM)

Tien jaar geleden woonden mijn kinderen nog thuis. Kocht ik mijn eerste Spider en kreeg ik mijn eerste bril. Werkte ik voor een reisblad en bezocht ik in sneltreinvaart Djerba, Cuba, Fès, Alexandrië en Barbados. Schreef ik om de dertig dagen een compleet papieren magazine in een oud pand in Ukkel. Barstte ik van de plannen.

Een Alfa Romeo, bril en plannen heb ik vandaag nog steeds, maar verder is niets nog zoals het was. Ik huur een huis op mijn eentje, maak een lange roadtrip in de zomer en werk in een moderne coworking space in Elsene voor een hoofdzakelijk digitale publicatie over media, marketing en communicatie.

Ook die sector is veranderd. De bureaus zijn silovrij, geconsolideerd of geïnternationaliseerd. De media zijn gefuseerd en gedigitaliseerd. De consumptie is gemodelleerd, gemobiliseerd en gevirtualiseerd.

En op de drempel van dit nieuwe decennium in het derde millennium is dat naar verluidt nog maar een begin. Van een ander tijdperk, met eigen generaties, tools, helden en prioriteiten. Volgens mensen die het kunnen weten is dit het momentum van voice, personalisatie en video. Van authentieke purpose en echte oplossingen. Van zinvolle innovatie en post-disruptief idealisme voor een betere zij het misschien pre-apocalyptische wereld.

En als je daar niet in gelooft, bedenk je zelf toch iets anders? Met of zonder de artificiële hulp van bovenmenselijke intelligentie? Wie bij wijze van inspiratie een blik wil werpen in de glazen bol van het marcom universum, kan deze dinsdag misschien bij CommPass gaan luisteren naar Chris Van Roey (UBA), Sylvie Irzi (Mediabrands), François le Hodey (IPM) en Karen Corrigan (Happiness), gemodereerd door Danny Devriendt. En omdat je om slim aan morgen te beginnen maar beter weet hoe het vroeger was, duik je in afwachting in de puike synthese die de jongens en meisjes van The Guardian maakten van de afgelopen tien jaar. Wat je verder vanaf 2020 ook doet, doe het goed!

Archief / TRAINING&BOOKS