Fr
Close

MEDIA

Ricus Jansegers verlaat DPG Media

Woensdag 8 Januari 2020

Ricus Jansegers verlaat DPG Media

Gisteren kondigde DPG Media het vertrek aan van zijn programmadirecteur Ricus Jansegers. Zijn afscheid heeft te maken met de uitrol van de nieuwe organisatiestructuur voor de audiovisuele activiteiten binnen de groep. Die worden in goede banen geleid door Dirk Lodewyckx, algemeen directeur TV, Streaming en Radio/ Deputy CEO.

Als programmadirecteur was Jansegers verantwoordelijk voor de lineaire zenders (terwijl Davy Parmentier en Inge Kluft instaan voor de lokale programma’s en Calogero Macaluso streaming en marketing onder zijn vleugels heeft). Hoe en of zijn functie voortaan zal worden ingevuld, is nog niet bekend.

Jansegers die kan bogen op een unieke ervaring in televisieland, nam zijn huidige post in 2014 op bij de toenmalige VMMA en zette daar zijn schouders onder diverse nieuwe projecten, waaronder de lancering van CAZ. Daarvoor vervulde hij gedurende vijf jaar een vergelijkbare functie bij de Europese mediagroep ProSiebenSat1, nadat hij gedurende zes jaar aan het hoofd had gestaan van SBS-zenders Vier en VijfTV en acht jaar antennedirecteur was geweest bij Canal+. Zijn enthousiasme bij de seizoenspresentaties zal worden gemist.

Archief / MEDIA