Fr


Close

MEDIA TALKS

A Customer Intimacy Story, door Karen Hellemans (uitgever van de 'women' titels en algemeen hoofdredacteur Libelle)

Zondag 15 December 2019

A Customer Intimacy Story, door Karen Hellemans (uitgever van de 'women' titels en algemeen hoofdredacteur Libelle)

De eerste mail die ik vanochtend in mijn mailbox vond, was er eentje van een lezeres. Ze had in Libelle de brief van Myrthe gelezen en wou haar helpen. In het kort: Myrthe is een alleenstaande mama van 33 jaar, die in het bewuste Libelle-stuk getuigde dat ze geen geld over had voor een bed voor zichzelf. De lezeres bood in haar mailtje aan om dat bed voor haar te kopen. Ze was niet de enige. Die week ontvingen we nog tientallen schenkingen voor Myrthe.

Dit is geen eenmalige gebeurtenis. Elke dag krijgen we mailtjes van onze lezers, of ze nu het tijdschrift zelf of online lezen. Over dingen die hen geraakt hebben in Libelle. Of die uit hun eigen leven gegrepen zijn. Dat gaat van iets grappigs dat hun (klein)kind gezegd heeft, tot een diepe dankjewel voor een herkenbaar verhaal rond sterrenkinderen of de zorg om ouderen. Ze mailen ons wat ze leuk of minder leuk vonden aan het leven, aan ons blad, de sites, onze acties en reportages. Wat hen ontroert en beroert. Ik beantwoord al m’n mailtjes van lezeressen persoonlijk. Dat vind ik belangrijk. Weten dat we, met wat we doen, iets betekenen in het leven van een andere vrouw, is heel bijzonder. Die mails leg je niet zomaar opzij.

Iedereen die voor Libelle werkt – journalisten, vormgevers, eindredacteurs, … - is ervan doordrongen dat hun lezeres altijd op de eerste plaats komt. Een persoon van vlees en bloed – geen kunstmatige ‘persona’ – waarmee we dagelijks in direct contact staan. We kennen haar beter dan wie ook. In de eerste plaats door onze persoonlijke babbels, maar ook door data-inzichten en onderzoek. En het stopt niet met dat eerste contact. Met haar staan we ’s ochtends op en gaan we ’s avonds slapen. We luisteren naar haar radio, lezen haar nieuws, surfen naar haar sites. We shoppen en koken samen. Zorgen samen voor de kinderen. Maken het bij haar thuis gezellig. Gaan samen wandelen of fietsen. In alles wat we samen doen, voelt onze lezeres dat we haar graag zien. Daarom neemt ze ons écht mee in de intimiteit van haar leven. En op die vriendschap zijn wij best trots.