Fr
Close

AGENCIES

Fred Dorsimont (Isobar): "Mijn prioriteit is de versterking van onze perceptie als geïntegreerd bureau"

Vrijdag 13 December 2019

  Fred Dorsimont (Isobar):

Zes volledige maanden. Die zaten er voor Isobar tussen de komst van zijn nieuwe MD, de twee Effies die in samenwerking met Dentsu Consulting gewonnen werden voor AB InBev en EG, de komst van new businesses als Tournée Minérale of de Europese Parketfederatie, alsook de recente oprichting van een uitgebreider management team, met toevoeging van een CD en een strategic director.
 
Als CD komt Sophie De Plecker van Leo Burnett, waar ze creative director & managing partner was. Strategic director Wim Vermeulen maakt een zijbeweging binnen Dentsu Aegis Network, waar hij al director strategy & innovation en – recenter - managing director van Dentsu Consulting was. Samen met Fred Dorsimont vormt dit trio de top van Isobar Belgium.
 
De entiteit van Dentsu Aegis Network wil zowel zijn creatieve en strategische ambities bevestigen als zijn positionering als geïntegreerd bureau en zijn focus op new business. Tegelijk rekruteert het op alle niveaus: creatief, strategisch en dat van de accounts.
 
Om al deze thema’s te bespreken hadden we een ontmoeting met de meest Britse van de Belgische reclamemensen. De afgelopen vijftien jaar werkte Fred Dorsimont bij prestigieuze Londense bureaus als Cheil, Naked, Dare, Saatchi & Saatchi en Leo Burnett, alvorens in 2013 over te stappen naar Isobar Londen. Daar beheerde hij onder andere de portefeuille van Kellogg’s Europe en droeg hij bij tot de winst van Nestlé Europe, Burger King UK en Western Union Global.
 
Kun je eerst even samenvatten welke plaats Isobar inneemt in het aanbod van Dentsu Aegis Network, zijn positionering, zijn filosofie, enzovoort?
De groep DAN in zijn geheel is bezig met een reorganisatie in drie servicepijlers: media, CRM en creatie. Het Isobar-netwerk behoort tot deze laatste pijler, met een positionering die gericht is op creatieve ervaring. We vertrekken vanuit het idee dat content, communicatie, producten en diensten een enkele ervaring zijn. Vroeger ging het enkel over de integratie van reclamekanalen, voortaan worden al deze elementen ook geïntegreerd.
 
We willen duidelijk strategie en creatie doen evolueren, de geïntegreerde creativiteit die een centrale plaats inneemt in het Isobar-netwerk ondersteunen. Vandaar de komst van Wim en Sophie.
 
Sophie is sterk gericht op ideeën. Ze heeft een transversaal profiel, met een expertise die traditionele en digitale communicatie combineert. Ze voelt zich ook goed bij onze positie als challenger en onderschrijft de waarden van Isobar. De chemie was er meteen.
 
Met Wim Vermeulen werkten jullie al samen?
Inderdaad. We waren het dus snel eens over het idee dat marketing zeker zijn voordeel kan doen met technologische doorbraken, maar zeker evenveel baat heeft bij de vooruitgang die gemaakt wordt in psychologie, neurowetenschappen en marketingefficiëntie.
 
“Geef me de vrijheid van een kurkdroge briefing”, zei David Ogilvy: het TapForward-model van Wim, geïnspireerd door het werk van Les Binet en Peter Field, in combinatie met de ervaring die ik opgedaan heb met gedragswetenschappen, zorgt ervoor dat we briefings kunnen beantwoorden met veel rijkere insights en de klant vooral meer garanties geven over wat werkt en wat niet.
 
Dat biedt ons een echte creatieve en strategische meerwaarde.
 
Je had het over de waarden van het Isobar-netwerk. Welke zijn dat?
We hanteren een agnostische benadering zonder vooroordelen over de voorgestelde oplossingen of culturele begrippen. Daardoor komen de medewerkers uit het netwerk van overal. Onze bedrijfscultuur verdraagt geen bullshit, en dat gaat volgens mij samen.
 
Tot slot is er het belang van samenwerking en ten dienste staan van het netwerk, een centraal, eenvoudig en vloeiend gegeven. Dat is een dagelijkse motor voor de teams, zeker op kleinere markten dan de onze waar de middelen per definitie beperkter zijn. Het stelt ons in staat experts te identificeren, waar ze zich ook bevinden, en onmiddellijk een beroep te doen op de besten in hun vakgebied. Dat is ons antwoord op de groeiende complexiteit van de marketingdisciplines.
 
Het netwerk publiceerde zopas de tweede editie van zijn Augmented Humanity verslag. Daarin worden de contouren van de toekomstige evolutie van Isobar geschetst. Waarom is dit verslag belangrijk?
Een onderwerp dat ons sterk bezighoudt bij Isobar, is hoe we creativiteit en technologie ten dienste van de mens kunnen stellen. De ‘Road Tales’ campagne van onze Nederlandse collega’s die zopas twee Grand Prix won op Eurobest, is een uitstekend voorbeeld. Dat is des te belangrijker in de complexe wereld die ons omringt, met uitdagingen zoals duurzaamheid.
 
Een bureau als het onze kan en moet een belangrijke rol spelen om attitudes en gedragingen te beïnvloeden. We moeten met onze klanten samenwerken om het grote publiek te begeleiden in gezonder gedrag voor henzelf en de planeet.

Archief / AGENCIES