SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close

And the winner is… Havas Media

Vrijdag 13 Juni 2014


Naar het voorbeeld van het beroemde Top Chef organiseert IP Belgium in samenwerking met het magazine Gastromania zijn eigen versie van het bekende kookprogramma op RTL TVI. Tien weken lang kookten vier teams (met deelnemers van een mediabureau, een adverteerder en IP zelf) de pannen van het dak. Elke keer selecteerde de jury – bestaande uit alleen maar Top Chefs! – een winnaar die doorstootte naar de finale. Op twaalf mei was het zover…

Het is een drukte van jewelste als we voor de laatste keer binnenstappen bij Mmmmh! Geen wonder: alle deelnemende bureaus – op UM na - komen vandaag hun beste beentje voorzetten in een poging om met de gegeerde titel van Top Chef de la Pub 2 aan de haal te gaan. Ook de jury is talrijker dan anders en verwelkomt zelfs de Franse patisseriespecialiste en culinaire journaliste Mercotte (die in feite Jacqueline Mercorelli heet en uit de Savoie komt). Ondanks haar status van BF (bekende Française) bekijkt ze het hele gebeuren bezadigd, filosofisch en zonder een greintje kapsones. Met haar willen we wel een keer de keuken induiken om onze biscuittechniek te verfijnen!

Elk team wordt vanavond bijgestaan door zijn eigen chef, dus dat belooft vuurwerk en een extra portie ambitie. In tegenstelling tot de voorronde moeten de deelnemers het deze keer stellen met basismateriaal: goed nadenken en slim improviseren wordt dus de boodschap. Alles staat in het teken van Azië voor deze finale en we zijn zeer benieuwd tot wat voor hoogstandjes dat zal leiden.
OMD kookt met de hulp van thuiskok Julien: “We zijn met exact hetzelfde team als vorige keer, we gaan ervoor”, klinkt het enthousiast. Mindshare werkt met Denni Imbroisi aan een Thaise bouillon. “De presentatie zal wellicht het verschil maken, want iedereen zal met een lekker bord op de proppen komen”, schatten ze. Space Mediacom kan rekenen op Quentin Bourdy. “We hebben gekozen voor kip op Thaise wijze en onze passie voor lekker eten gaat vandaag het verschil maken”, zegt An De Clercq (Mediacom). Bij Ten steekt de heer des huizes Sergio Moschini een handje toe. “Hij is best wel streng hoor”, aldus een goedlachse deelnemer. Dentsu Aegis mag met Noémi Honiat in de potten roeren: “Wij gaan winnen want ons team is te gek en wij zijn trouwens de meest Japanse van allemaal”, aldus de deelnemers. Waar dat op slaat mag Joost weten, maar wat geeft het, de sfeer zit erin en het ruikt ondertussen overal verduiveld lekker. MEC heeft onze landgenoot Julien bij de hand die chips van kippenvel uit zijn kampeervuurtje tovert. “We gaan winnen want we mikken op de smaak: simpel, geen gedoe.” Initiative kookt met Latifa Ichou, terwijl Havas en Yoni Saada nauwgezet en geconcentreerd aan een kruidige bouillon werken. De deelnemers zijn enthousiast: “We gaan het recept uitwisselen, dat hebben we vorige keer ook gedaan”, besluiten ze. ZenithOptimedia bereidt samen met Jean-Philippe Watteyne, nog een landgenoot, krokante kip.

Een wandelingetje tussen de tafels leert me dat je niet van vandaag op morgen chef-kok wordt: je hebt talent nodig, uiteraard, en dat hebben de deelnemers vandaag zeker, maar bovendien is er zoiets als de hand van de meester die een pakweg banaal stukje wortel, kip of tomaat omtovert tot een uitgebalanceerd meesterwerkje. Ik verbaas me over de mooie kleuren op de borden, stillevens van fruit en groente, lentefris en kunstig versneden. En dan hebben we nog niks geproefd! “Hoe houd je die sluimererwten zo mooi groen?”, vraag ik nieuwsgierig. “Je doet ze als na het garen in ijskoud water met blokjes ijs”, krijg ik als antwoord. “We mikken op perfectie”, kondigt Space nog aan. Ondertussen stijgt de spanning en het niveau van de decibels ook.

Ongewild en Proust achterna moet ik denken aan het piepkleine marktje in Chiang Mai, waar ik kletsnat neerstreek om een bord geurige noedelsoep te verorberen en uiteindelijk een avond lang met een wildvreemde Deen over de Europese gedachte doorboomde.  Eten opent je horizon, zoveel is zeker. En terwijl ik steel met mijn ogen besluit ik dat koken niet alleen een kunst maar ook een spektakel is.

De jury achteraf is een hoofdbreker, want zowat alles smaakt naar meer. Uiteindelijk komt Havas met zijn ‘Tuin van Thaise groenten gevolgd door een gedestructureerde macaron… Ik ga ze missen, die avonden bij Mmmmh!

De winnaars: Emmanuel  Scheenaerts (Peugeot), Emilie Van den Brande (Havas Media), Fabien Bruyneel (Havas Media), Yoni Saada, Véronique Goffaux (IP) en Barbara Ramos (Havas Media).

 ARCHIVE / BRANDS - ACTIVATION

JOBS
INTERVIEW

Mark Read (Global CEO Wunderman):

Mark Read (Global CEO Wunderman): "Met een bureau dat alleen maar lokaal of globaal opereert, red je het niet meer"DOSSIER  Wim Vermeulen (Dentsu Aegis Network): "We zijn toe aan een herziening van het marketingvak"  


Wim Vermeulen schreef met ‘Marketing voor de Mad Men van morgen’ een uitermate bevattelijk en actueel boek over hoe marketeers hun merk in de markt moeten zetten in een postdigitale wereld met een...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Merit Awards 2018: de laureaten


Dit jaar bestond de jury van de Merit Awards naast de redactie van MM uit Isabelle Peeters (BBDO), Madeleine Leclercq (Tramway 21), Davy Caluwaerts (Zenith), Gregory Ginterdaele (DDB) en...


en savoir plus


Toen Volkswagen in Duitsland zijn mediabureau verving door een AI-platform


Twee jaar geleden vertrouwde Volkswagen zijn digitale mediabudget toe aan het Deense mediabureau Blackwood Seven ten nadele van MediaCom. Geen groot nieuws, ware het niet dat Blackwood Seven dat...


en savoir plus