Fr
Close

MEDIA

Long-form video's boosten het bereik van The Guardian op YouTube

Maandag 16 September 2019

 Long-form video's boosten het bereik van The Guardian op YouTube

Digiday meldt dat de Britse krant The Guardian een miljoen abonnees telt op haar belangrijkste YouTube-kanaal, waarvan meer dan de helft jonger dan 34 jaar oud is. Dit enthousiasme wordt grotendeels verklaard door de ontwikkeling van ‘long form’ video’s die gewijd worden aan documentaires, onderzoeksjournalistiek en andere premium inhoud.

Als bewijs van de populariteit wijst Christian Bennett, Executive Editor of Visual Journalism bij The Guardian, onder meer op het voorbeeld van ‘You don’t have to look black to be black’, een video van 7’ over de raciale identiteit. Die werd eind juli gepost en telt al bijna een miljoen views op YouTube.
 
Digiday haalt de analyses aan van het gespecialiseerde bedrijf Tubular Labs. Die tonen aan dat The Guardian het afgelopen jaar aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt op het vlak van views op YouTube, de groei van zijn abonneebestand en zijn engagement. En dit zonder de videoproductie aanzienlijk te verhogen. De Britse krant heeft zelfs de video's van minder dan een minuut, die voorheen het meest gedownloade formaat waren, enigszins verwaarloosd om zich op de long-form video’s te concentreren. De productie van video's van meer dan 20' zou de afgelopen maanden verdubbeld zijn.

Archief / MEDIA