Fr
Close

MEDIA

VRT en RTBF halen PBI 2020 naar België

Woensdag 11 September 2019

In 2020 zal Public Broadcasters International, de internationale mediaconferentie georganiseerd door de gelijknamige vereniging van meer dan 80 openbare omroepen wereldwijd, georganiseerd worden in België. Onder de leuze ‘Making the difference’ zal de PBI Conferentie van 2020 in het teken staan van de manier waarop een publieke omroep zich kan onderscheiden met inclusieve, lokale content. Er komen binnenlandse en internationale sprekers aan bod die aan het hoofd van mediabedrijven staan. Zij zullen het podium delen met diverse gastsprekers die disruptieve, uitdagende boodschappen brengen. PBI 2020 zal van 14 tot en met 16 oktober plaatsvinden in Brussel.
 
Paul Lembrechts, gedelegeerd bestuurder van de VRT: “PBI zal niet alleen Brussel als internationale mediastad op de kaart zetten, het betekent ook mooie promotie voor de VRT en de RTBF binnen de wereldwijde mediasector. (…) De wereld verandert volop, het is de opdracht van publieke omroepen om ons publiek op een positieve, optimistische manier wegwijs te maken doorheen de evoluties van nu. De kennis die we hiermee verwerven, delen we via de PBI-conferentie op internationale schaal. Die gedeelde kennis versterkt ons als publieke omroepen, voor ons publiek brengt dit nog meer maatschappelijke meerwaarde op.”

Jean-Paul Philippot, administrateur-generaal van RTBF: “Met de PBI Conferentie van volgend jaar willen RTBF en de VRT samen de aandacht vestigen op wat de publieke media uniek maakt. In de wereld van vandaag is alles geconnecteerd en alles dus ook beschikbaar. In die wereld maken publieke media het verschil, met lokale en inclusieve context. De omwenteling in het medialandschap zal niet stoppen. Deze evolutie moet ons niet afschrikken, maar net toe aanzetten om synergiën op te starten tussen onze mediabedrijven op het vlak van innovatie, distributie en de creatie van eigen content.”

Archief / MEDIA