Fr
Close

MEDIA

Stapt Tencent in Universal Music?

Dinsdag 6 Augustus 2019

Stapt Tencent in Universal Music?

Vivendi bevestigde dat het “voorlopige onderhandelingen” aangegaan is met het Chinese Tencent dat tot zes miljard euro (in twee fases) zou willen investeren voor een belang in zijn dochteronderneming Universal Music Group.

In een eerste fase zou Tencent 10% in het kapitaal van UMG willen investeren op basis van een bedrijfswaarde van 30 miljard euro (versus 29 miljard voor heel Vivendi), naast een aankoopactie gedurende een jaar voor een bijkomende participatie van 10% aan dezelfde prijs en onder dezelfde voorwaarden. De operatie zou Vivendi in staat moeten stellen om 3 miljard euro bij te schrijven op zijn rekening.

De Franse groep die vorig jaar zijn voornemen bekendmaakte om tot 50% van het kapitaal van zijn muzieklabel te verkopen, kondigde ook aan dat het zijn verkoopproces van een extra minderheidsbelang aan andere potentiële partners zou verderzetten.

Vorig jaar was UMG alleen goed voor meer dan de helft van het omzetcijfer van Vivendi (13,9 miljard). Dat was een heel stuk meer dan Vivendi’s andere grote dochterondernemingen Canal+ (5,1 miljard) en Havas (2,3 miljard).

Archief / MEDIA