Fr


Close

CANNES LIONS 2019

GP Digital Craft : "Address the Future" (Virtue Copenhagen - Carlings)

Donderdag 11 Juli 2019

GP Digital Craft :

De Grand Prix Digital Craft is het werk van Virtue Copenhagen – het bureau van de mediagroep Vice – voor de Scandinavische modeketen Carlings. De prijs bekroont een e-shop waar bezoekers digitale kleren kunnen kopen.

Het platform is ontstaan om de mensen te sensibiliseren voor de negatieve impact van overconsumptie op het milieu, om te beginnen bij de jongeren die mode gebruiken en misbruiken om hun beste beentje voor te zetten op de sociale media.

De eerste collectie ‘virtuele’ kledij is te koop op Carlings.com. Ze bestaat uit digitale stuks die de 18-25-jarigen enkel op de sociale netwerken kunnen dragen om te tonen hoe creatief ze wel zijn, zonder echter hun ecologische voetafdruk te vergroten.

Dit technologische hoogstandje is mogelijk dankzij metadata van mobiele foto’s en het 3D Marvelous Designer programma: dat zet een virtuele kleermaker in om de kleren aan het model aan te passen. De technologie is echt verbluffend, zoals blijkt uit de casestudie.

Nog even preciseren dat de elektriciteit die nodig is om het platform goed te laten werken geproduceerd wordt met groene energie. Alle opbrengsten van de collectieverkoop worden rechtstreeks doorgestort aan WaterAid.com, een NGO die zuiver water en fatsoenlijke toiletten levert aan noodlijdende landen.

Archief / CANNES LIONS 2019