Fr
Close

BRANDS

Samsung Insurance vindt een nieuw soort brandblusapparaat uit (Focalys)

Woensdag 15 Mei 2019

Samsung Insurance vindt een nieuw soort brandblusapparaat uit (Focalys)

In Zuid-Korea breken er elk jaar meer dan 10.000 huisbranden uit. Om dat aantal te verminderen, lanceerde Samsung Fire & Marine Insurance eind 2018 een brand utility tool onder de noemer ‘Firevase’. Dat is een eenvoudige vaas die kaliumcarbonaat in een vloeibare vorm bevat. Door het in de vlammen van een beginnend vuur te gooien, breekt de vaas en geeft ze haar substantie vrij, waardoor de aanwezigheid van zuurstof in de lucht door een chemische reactie wordt onderdrukt en het vuur niet de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen... Het brandblusapparaat is ook gemakkelijk te gebruiken en kan binnen handbereik ergens geplaatst worden.

Samsung Insurance verdeelde het product bij 100.000 gezinnen over heel het land. Het werd gepromoot via een video die in de bioscoopzalen werd verspreid, alsook op de sociale media van de adverteerder. In de video zien we hoe een lokale beroemdheid een vuurtje in de kiem smoort dankzij de vaas. In 46 magazines en kranten was er ook een advertentie te zien.

Deze brand utility heeft zijn vruchten afgeworpen: 81% van de bevolking beweert zich meer bewust te zijn van de noodzaak om een brandblusser binnen handbereik te hebben. De campagne ging viraal en bereikte 32 miljoen personen. Dat leidde tot een spectaculaire piek van vier miljoen bezoeken op de website van het verzekeringsbedrijf.

Archief / BRANDS