Fr
Close

CREATIONS

BBDO wacht af voor het Brussels Philharmonic

Woensdag 8 Mei 2019

BBDO wacht af voor het Brussels Philharmonic

Na 84 jaar wachten speelde het Brussels Philharmonic op 16 maart voor het eerst in de beroemde Carnegie Hall in New York. Voor de gelegenheid trakteerde het orkest zijn grootste fan op een gratis duoticket en de verplaatsingsonkosten.
 
Om ervoor te zorgen dat het wel degelijk om de grootste fan ging, organiseerde BBDO ‘The ClassiCALL’, een telefoonwedstrijd op basis van een wachtmuziekje dat gespeeld werd door het Brussels Philharmonic. Het te bellen nummer werd aangekondigd aan de hand van honderden flyers die uitgedeeld werden aan de uitgang van concerten en via publicaties op de sociale netwerken.
 
Als de melomanen het gratis nummer belden, kregen ze automatisch de klassieke muziek te horen. Net zoals hun favoriete orkest moesten ze wachten, wachten en nog eens wachten. Geen enkele deelnemer wist dat er niemand ooit zou antwoorden. Wie het langst aan de lijn bleef, moest per definitie wel de grootste fan van het Brussels Philharmonic zijn. Uiteindelijk bleek dat Lynn Gyselen te zijn: zij bleef 152’ aan de lijn…

Archief / CREATIONS