Fr
Close

BRANDS

De Waalse cinema boven met Brightfish

Dinsdag 16 April 2019

De Waalse cinema boven met Brightfish

Op 27 en 28 april organiseert Brightfish ‘Wallywood On Tour(ne)’, een opendeurweekend voor Wallimage, het Waalse investeringsfonds dat als doel heeft de Waalse audiovisuele sector te ontwikkelen en te vrijwaren. Het evenement wordt ondersteund door een grootschalige mediacampagne en wordt georganiseerd naar aanleiding van de nieuwe app Wallywood. Via deze app kan iedereen alle plaatsen in Wallonië vinden die ooit dienst hebben gedaan als filmset. 

Tijdens het weekend zetten twintig lokale audiovisuele productiebedrijven, verspreid over de vijf Waalse provincies hun deuren open. Bezoekers krijgen niet alleen een blik achter de schermen van audiovisuele producties, maar kunnen ook voor de camera bekende filmscènes naspelen, met een cameraploeg en rekwisieten, net zoals op een echte filmset. De gespeelde scènes worden opgenomen en zullen beschikbaar zijn op de Facebook-pagina VisitWallywood.

We geven nog mee dat het event op 27 april wordt afgesloten met de vertoning van de film ‘Duelles’ in twaalf Waalse bioscopen. De vertoning van de film in de Acinapolis in Namen zal voorafgegaan worden door een exclusief voorprogramma in het bijzijn van regisseur Olivier Masset-Despasse en hoofdactrices Veerle Baetens en Anne Coesens. 
 

Archief / BRANDS