Fr
Close

AGENCIES

Publicis neemt Epsilon over voor 4,4 miljard dollar

Zondag 14 April 2019

Publicis neemt Epsilon over voor 4,4 miljard dollar

Publicis heeft een akkoord bevestigd met de Amerikaanse groep Alliance Data Systems (ADS) voor de overname van zijn dochteronderneming Epsilon die gespecialiseerd is in data. Het overnamebedrag is 4,4 miljard dollar (ongeveer 3,9 miljard euro). Publicis ziet het als “een unieke kans” om om te gaan met de veranderingen die de reclamesector ondergaat. Met deze overname wil het “de strategie van de Publicis groep om de voorkeurspartner van zijn klanten in hun transformatieproces te worden, versnellen”.

Epsilon noteerde vorig jaar een netto-omzet van 1,9 miljard dollar, waarvan 97% uit de Verenigde Staten. Het bedrijf uit Texas stelt ongeveer 8.000 personen tewerk in 70 vestigingen wereldwijd. Daarvan zijn er 3.700 data scientists. Het heeft 2.000 medewerkers in Bangalore, het Silicon Valley van India. 

Het overnamebedrag (bijna 35% van de beurswaarde van de Franse groep die geleid wordt door Arthur Sadoun) is een record voor dit soort overnames. We herinneren eraan dat IPG vorig jaar Acxiom overnam voor 2,3 miljard dollar.

Archief / AGENCIES