Fr
Close

MEDIA

Medialaan/dPP lanceert gratis VOD-platform VTM Go

Maandag 1 April 2019

Medialaan/dPP lanceert gratis VOD-platform VTM Go

Medialaan - de Persgroep Publishing lanceert vandaag de bètaversie van zijn nieuwe online VOD-platform VTM GO. “Dit is de next generation van Stievie en vtm.be”, aldus Tina Hernalsteen (head of digital TV bij Medialaan/dPP). “Met vtm.be hadden we al een mooi kijkvolume opgebouwd en zaten we in 2018 aan 52 miljoen views van volledige afleveringen.”
 
Het aanbod – in HD - omvat naast de huidige programma’s van de Medialaan zenders (VTM, Q2, Vitaya, CAZ, VTM KIDS, VTM KIDS JR. en Qmusic), een catalogus met succesreeksen uit het verleden (meestal aangeboden in hele seizoenen), zoals Matroesjka’s en Clan, alsook een aparte Kids Corner. Dat wordt aangevuld met de exclusieve, gecureerde selectie van ‘Walter Presents’, vernoemd naar de maker in de persoon van de Italiaanse dramaspecialist Walter Iuzzolino die wereldwijd op zoek gaat naar de beste en meest succesvolle niet-Engelstalige fictiereeksen. Deze series (waaronder het Chileense Fugitives, het Spaanse Locked Up en de Pololse HBO-serie The Border, zullen in Vlaanderen dus enkel te zien zijn op VTM GO en worden telkens ingeleid door Walter zelf. In totaal zou VTM Go op termijn goed moeten zijn voor zo’n 500 uur fictie.
 
Dirk Lodewyckx, COO MEDIALAAN - de Persgroep Publishing: “Live, catch-up, binge viewing, exclusieve series ontdekken,… het wordt allemaal mogelijk met VTM Go. In tegenstelling tot vtm.be en Stievie vertrekken we niet vanuit het programmaschema maar stellen we de kijker centraal.” VTM Go wordt inderdaad gepersonaliseerd via een recommandation engine op basis van eerder kijkgedrag. De interface van VTM GO zal er bijgevolg voor iedereen anders uitzien: programma’s worden bijvoorbeeld in een andere volgorde voorgesteld.
 
De programma’s op VTM GO kunnen live en uitgesteld (gemiddeld tot 30 dagen) bekeken worden via smartphone, tablet en laptop; downloaden is onmogelijk. Voor kijken op het tv-scherm is in de bètaversie casting via Chromecast beschikbaar op Android-toestellen. Verdere functionaliteiten worden de komende tijd verder uitgebouwd.
 
VTM GO kan gratis aangeboden worden dankzij korte, niet-doorspoelbare en gepersonaliseerde reclameblokken op basis van het socio-demografisch profiel profiel (preroll en een aantal reclameonderbrekingen naargelang de lengte van het bekeken programma, net zoals op live tv).
 
Momenteel zijn er geen gesprekken met Telenet over opname van de app op het aanbod van de Telenet-decoder. De VTM app en Stievie free verdwijnen bij de lancering, na het uittesten van de betaversie. Die is beschikbaar op vtmgo.be en 10.000 huidige VTM-app-gebruikers worden alvast uitgenodigd om de nieuwe VTM GO-app te testen.

Archief / MEDIA