Fr
Close

MEDIA

Newen neemt meerderheidsbelang in De Mensen

Donderdag 28 Februari 2019

Newen neemt meerderheidsbelang in De Mensen

Productiehuis De Mensen, onder meer bekend van programma’s als Reizen Waes en fictiereeksen als Beau Séjour of Undercover, wordt voor 60% overgenomen door het Franse productiehuis Newen. Dat is een filiaal van TF1 dat geleid wordt door onze landgenote Bibiane Godfroid, met onder andere ook een vestiging in Nederland (via het begin 2017 overgenomen productiehuis Tuvalu). Oprichters Raf Uten en Maurits Lemmens behouden een belang van 40%.

“Deze operatie is strategisch voor de  groei van ons bedrijf. We delen dezelfde visie als Newen: wij zijn grote voorstanders van een Europese samenwerking voor de ontwikkeling van hoog kwalitatieve programma’s. We zijn ervan overtuigd dat internationale financiering nodig is om verder topproducties te kunnen blijven maken”, aldus Raf Uten, oprichter De Mensen.

Het hoofdkwartier van De Mensen dat sinds enkele jaren ook aanwezig is in Franstalig België met het Brusselse productiehuis Les Gens, blijft gevestigd in Zaventem. De meer dan 100 medewerkers zullen er blijven werken onder leiding van Raf Uten en Maurits Lemmens.

Archief / MEDIA