Fr
Close

TRAINING&BOOKS

Wavemaker hypnotiseert met Sabrina Sichetti en Candice Dethise

Zondag 2 December 2018

In het kader van zijn Inspiration Sessions presenteerde Wavemaker Belgium onlangs een sessie helemaal gewijd aan… hypnose, een state of mind die kan bijdragen tot de oplossing van bepaalde problemen en uitdagingen. Bovendien werd ze al meermaals met succes gebruikt in advertising en kunnen bepaalde technieken ook nuttig zijn in professionele communicatie, bijvoorbeeld tijdens vergaderingen.
 
Specialisten Sabrina Sichetti en Candice Dethise van Hypnosia, een team gediplomeerde psychologen en psychotherapeuten in klinische therapeutische hypnose die actief zijn in Brussel en Waals-Brabant, kwamen de basisbeginselen van hypnose verduidelijken.

Eerst maakten ze duidelijk wat hypnose is (en niet is). Met de hocuspocus die je wel eens in bepaalde spektakels zit, heeft het alvast niets te maken. Hypnose, aldus beide dames, is een gewijzigde toestand van ons bewustzijn die ons in staat stelt te interveniëren in ons onderbewustzijn. Het gaat dus geenszins om een slapende, onbewuste of ontspannen toestand, integendeel: hypnose leidt tot uiterst alerte concentratie en bijzondere focus, waarbij al wat daarbuiten valt vervaagt en verdwijnt. In medische termen wordt dit dissociatie genoemd. Die wordt mogelijk gemaakt door tegelijk concentratie, geheugen en verbeelding te gebruiken. Zo kunnen we onze zelfperceptie veranderen en ons autonome zenuwstelsel de macht laten nemen over onze emoties.
 
Vertrekkende van het wetenschappelijke principe dat onze hersenen – die verdeeld zijn in drie zones (het reptielenbrein, de limbisch systeem en de neocortex), elk met hun eigen functie (respectievelijk het lichaam en het instinct, het emotionele en het rationele brein) – geen onderscheid kunnen maken tussen droom en werkelijkheid, kan hypnotherapie helpen om bepaalde gedragsgebonden problemen op te lossen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat hypnose ons in staat stelt onze zelfcensuur te omzeilen, waarbij onze vrije wil en onze kritische geest echter wel intact blijven.

Archief / TRAINING&BOOKS